Välillä treeni ottaa…selkään

Yhä tulee mieleen kun pari viikkoa sitten perjantaina oli erittäin hyvät treenit. Väkeä ei ollut paljoa, mutta taso korvasi määrän ja puolentoista tunnin ajan sai keskityttyä omaan tekemiseen hyvällä sykkeellä, jokaiseen lyöntiin parhaansa ladaten. Kaikenkaikkiaan oikein tyydyttävät treenit tosiaankin.

Treenin jälkeen ongelmat kasaantuivatkin. Ensin sauna ei ollut päällä että olisi saanut jo hieman siellä rentoutettua lihaksia. Sen jälkeen normaali ajomatka kotiin kolminkertaistui, kun tie lähellä kotia olikin poikki ja jouduimme käyttämään kiertotietä joka teki kotimatkasta yli tunnin mittaisen. Tulos…autosta ylös nousi vääräselkäinen ysikymppinen kendoka. No tulos ei ollut kuitenkaan mitään mitä hieronta, selkäjumppa ja voltaren ei korjaisi parissa päivässä.

Kaikenlainen kroppaa hoitava ja voimistava oheisharjoittelu on tullut itselle vuosi vuodelta tärkeämmäksi ja sen vuoksi onkin tullut kokeiltua joka kesä jotain uutta harjoitusmuotoa ja montaa lajia tekisi vielä mieli kokeillakin. Välillä oheisharjoittelu on tuntunut kovinkin miellekkäältä ja siihen uppoutuminen on tuonut jälleen niitä uuden oppimisen tunteita, joita kendossa saa  nykyään kokea harvemmin. Se, että samalla paino on pudonnut ja lihaksia tullut hieman lisää ei suinkaan haittaa yhtään 🙂

Onhan harjoittelu tuonut mukanaan muutenkin kaikenlaista. Akillesjänne katkesi treeneissä, olkapäätä särkee välillä kymmentuhatta suburia päivässä treenin muistona, pohjelihakset ovat venähtäneet ja välillä oikea ranne oli todella surkeassa kunnossa. Oikeastaan koskaan en lähtenyt arvokisoihin Suomen ulkopuolelle terveenä. Vasta aktiivisen kisaamisen lopetettuani olen alkanut pysymään pidempiä aikoja terveenä ja pystynyt harjoittelemaan ilman vaivoja. Mitään vammoja en kuitenkaan harmitellut, kaikki tuntuivat kuuluvan asiaan. Silloin roiskuu kun rapataan tavataan sanoa.

Täytyy vain sanoa että oma salimme on kuin taivaan lahja harjoittelulle. Jousitettu lattia on tuonut aivan uuden mukavuuden tason tekemiseen. Viime viikonloppunakin vietimme vain yhden leiripäivän salissa jossa oli koulusaliksi aivan mainio lattia, mutta kuitenkin seuraavana päivänä useamalla meistä oli jalat kipeänä paikoista joihin ei omalla salilla tule mitään vaivoja, vaikka täällä senseiden kanssa olemmekin treenanneet. Vielä kun oppisi että kukaan ei tule meitä treenin jälkeen ajamaan pois salista lentopalloa varten ja jäisi tekemään pienen lihashuollon ennen saunaa.

 

 

Mainokset

Posted on 7.10.2014, in Yleinen and tagged , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

kendoinfo.net

Kendo information from Geoff

dillonlin.net

Porin kendoseuran tarinoita

kenshi247.net/blog

Just another WordPress.com site