Mitä leiriltä odotetaan?

Vuosittainen Jazz-leiri on saatu päätökseen ja voimme keskittyä jälleen muiden järjestämiin leireihin. Vuoden ajan pystyy jälleen nauttimaan leirille mennessä yksinkertaisesti siitä, että tietää milloin seuraavat harjoitukset alkavat, eikä tarvitse juosta aamukuudesta iltakymmeneen toimittamassa asioita samalla. Helpotus!

Jazz-leirillä on viime vuosina nähty selvästi toisistaan poikkeavia leirejä, Ranskalaisen opettajan vetämiä ja Japanilaisen opettajan vetämiä. Tyylit ovat olleet hyvinkin erilaisia, välillä ollaan vaadittu keskittymään kaikkeen mitä tekee ja miettimään teenkö asioita oikein ja sitten taas välillä ollaan keskitytty yksinkertaisesti tekemään paljon. Eri tyylit tietenkin viehättävät eri ihmisiä ja kaikki eivät joka kerta saa täysin sitä mitä olisivat halunneet.

Itse haluaisin saada leiriltä jonkin uuden ajatuksen tai harjoitusmuodon mukaani. Jokin pieni oivallus että noinkin voi tehdä, tai että noin tekemällä saa jotakin aikaan, jotain jota voisi sitten kotisalilla harjoitella ja joka kuljettaisi jälleen yhden askeleen eteenpäin. Toinen leirin kohokohta on tietenkin jigeiko. Se hieno hetki kun voi tehdä keikoa aivan uusien vastustajien kanssa joiden jokaisen tyyliä ja ajoitusta ei tiedä etukäteen. Joskus tuntuukin että voisin hyvillä mielin mennä kendoleirille jossa ei tehdä mitään muuta kuin jigeikoa!

Mutta hyvä lukija, mikä tai mitkä sinusta on hyvän leirin tunnusmerkit? Mitä sinä haluat leiriltä? Kovaa menoa jalat hapoilla ja keuhkot tulessa vai vaikkapa uusia tekniikoita takataskuun? Yksityiskohtaisempaa opetusta käsien ja jalkojen käytöstä vai ehkä kataa tai kenties vaikkapa jotain luentojakin kendosta? Sana on vapaa kommentti-osiossa.

 

Mainokset

Posted on 20.7.2014, in Yleinen and tagged , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

  1. HienojaHetkiä

    Itse pidän harjoituksista, jotka haastavat käsitystäni tavoista liikkua ja lyödä vastustajaa. Parhaimpia hetkiä ovat, kun jokin harjoitus avaa täysin uuden tavan toimia; monesti on leuka loksahtanut auki, mieleen on muodostunut ajatus ’OMG’ ja adrenaliini on syöksähtänyt verenkiertoon kertoen, että seuraavat kuukaudet ovat täynnä hienoja harjoitushetkiä yrittäessäni ensin toistaa kokemaani ja hieman myöhemmin siirtäessäni harjoittelemaani jigeikoon.
    Näitä hetkiä on tullut vastaan useiden haken-opettajien normaaleissa iltatreeneissä kotiseurassa, monilla leireillä harjoitellessa ja jopa ihan jonottaessani opettajalle (edessäni oli monta jonottajaa, joten ehdin seurata ko. opettajan suosikkitekniikoita meidän jonottajien käsittelyyn. Tuolloisen kerran jälkeen aloin harjoittelemaan erästä hienoa liikettä jota opettaja oli käyttänyt kote-lyönnin aloittamiseen…).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

kendoinfo.net

Kendo information from Geoff

dillonlin.net

Porin kendoseuran tarinoita

kenshi247.net/blog

Just another WordPress.com site