Ovatko leiriläiset itsestäänselvyys?

Lajimme on pieni kun mietitään harrastajamääriä. Keskimäärin seuroissa harrastaa arviolta vain kymmenisen aktiivista kendokaa, iaidokaa tai jodokaa ja tämän lisäksi on joitain satunnaisia harrastajia. Treeneissä näemme usein siis ne samat naamat ja tiedämme jo heidän heikkoutensa ja vahvuutensa ennalta eikä treenin aikana tule paljoakaan yllätyksiä. Tämän vuoksi muissa seuroissa vieraileminen ja leirit ovatkin suorastaan elinehto taitomme kehittymiselle kun pääsemme harjoittelemaan ja ottelemaan ihan uusia vastustajia vastaan ja huomaammekin etteivät kaikki samat jutut toimikkaan. Näin meidän on kehityttävä ja treenattava lisää.

jazz-leiriMeidän siis on käytävä leireillä. Mutta onko tämä tieto niin itsestäänselvyys että odotamme kaikkien tietävän sen ja tulevan leirille joka tapauksessa? Kesän Jazz-leiri lähestyy ja jo monien vuosien ajan leirillä tapaa aina ne vanhat tutut ketkä ovat aktiivisesti myös muillakin leireillä. Osaamme aika tarkkaan laskea etukäteen kuinka monta kendokaa leirille saapuu. Luku ei kuitenkaan heilahtele kuin ehkä kymmenellä leiriläisellä. Satoja harrastajia jää näiden leiriläisten ulkopuolelle.

Potentiaalista leirikansaa siis riittää edelleen. Yhteisömme on ollut aina pieni ja tiedämme mitä kautta tieto kannattaa välittää jotta se saavuttaa harrastajat. Mutta riittääkö leirin mainokseksi kuitenkaan enään pelkkä Wordillä tehty lista mitä leiri sisältää ja ketä siellä on opettajana? Lähetämme listan seuroille sähköpostin liitteenä ja toivotamme tervetulleeksi leirille. Jaha, Jazz-leiri tulee taas… En ollut siellä viime vuonnakaan niin taidan tänä vuonnakin jättää väliin… Tällä kaavalla mentiin jälleen tänä vuonna.

Pidämme leiriläisiä itsestään selvyytenä. Kyllähän ne leirille tulee, heidän on pakko tulla! Emme näe vaivaa uusien leiriläisten kosiskeluun, emme nosta esiin leirin parhaita puolia. Lähetämme vain tiedoksiannon, koska näin olemme aina tehneet ja se toimii. Vai toimiiko, koska satoja harrastajia jää aina leirien ulkopuolelle? Miten heidän saisi leirille?

Emme tuhlaa voimavaroja turhaan mainosteluun, mutta se ehkä toimisi. Jazz-leirin osalta olemme pyrkineet käyttämään sosiaalista mediaan hyväksemme jo muutaman vuoden ajan. Mitä aikaisemmin eventti saadaan pystyyn, sitä aikaisemmin pystymme alkaa hypettämään leiristä ja ihmiset osaavat varata lomat. Toimisivatko tämän lisäksi mainosjulisteet, flyerit ja muu materiaali, mitä jaettaisiin muilla leireillä, tapahtumissa ja seurojen harrastuksissa? Ehkä.

Monesti luotamme paljon seurojen avainhenkilöihin, heidän kauttaan tieto leiristä kulkee sähköpostilistalta harrastajille. Kaikki eivät kuitenkaan ole innostuneita kaikista tapahtumista, leireistä ja kilpailuista, jolloin he eivät ehkä mainosta niitä yhtä hanakasti harrastajile kuin jotain toista tapahtumaa. Erityisesti juuri aloittaneille harrastajille saattaa tulla mielikuva ettei tapahtumaan kannata mennä, koska seuran kokeneemmatkaan harrastajat eivät siitä innostu.

Olemme pyrkineet kehittämään Jazz-leiriä joka vuosi yhä paremmaksi niin ohjelman kuin organisaation toimivuuden osalta. Näin ihmiset saavat positiivisen mielikuvan leiristä, kun kaikki toimii ja jakavat tätä positiivista kuvaa myös niille, ketkä eivät tänä vuonna leirille tullut. Ehkä he innostuvat siitä ensi vuonna! Imago on kaikki kaikessa.

Markkinointiamme on kehitettävä, jotta saamme isompia leirejä, enemmän osallistujia kilpailuihin ja muihin tapahtumiin. Mutta mikä toimisi? Pienessäkään yhteisössä leiriläiset eivät ole itsestäänselvyys.

Mainokset

Posted on 19.6.2014, in Yleinen and tagged , . Bookmark the permalink. 2 kommenttia.

  1. Toimisiko tällainen vanha matkanjärjestäjien kikka? Luvataan ilmainen leiri niille, jotka organisoivat omasta seurastaan vähintään 10 hengen osallistujajoukon.

    • Tällaista mietittiin meillä ainakin tänä vuonna! Toteutumatta jäi kuitenkin, jostain syystä. Tällaisiin juttuihin kannattaisi panostaa, rahana tuossa voi vain voittaa, jos joku on noin ahkera 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

kendoinfo.net

Kendo information from Geoff

dillonlin.net

Porin kendoseuran tarinoita

kenshi247.net/blog

Just another WordPress.com site