The sensei effect

Kyllä sen huomaa salissa heti. Jännittynyttä energiaa. Hermostuneisuutta. Ensimmäisissä näissä treeneissä iskee väsymys taas paljon tavallista nopeammin ja lyönnit menevät ohi. On selvästikin tullut taas se aika kun sensei on saapunut vierailulle Poriin 🙂

Viikon opettajavierailu on aina melko rankka. Viikkoon koetetaan sisällyttää mahdollisimman paljon treeniä opettajan kanssa, sekä vielä illanviettoja ja muuta ohjelmaa. Useampana päivänä on kahdet treenit ja sen alkaa tuntemaaan jo kropassa kun normaalisti meillä nyt salin rakentamisen vuoksi on kahdet treenit viikossa.

Kubo-sensei Porissa

Kubo-sensei Porissa

Mutta on siinä treenaamisessa silloin kun opettaja on salissa jotain taianomaista. Kun alkujännitys menee ohi, alkavat lyönnit löytämään aivan uutta särmää ja ponnistus lähtee  terävämmin ja lyönnit osuvat napakasti. Aivan erilainen energisyys valtaa kropan ja sitä alkaa taas kerran miettimään, miksen aina harjoittele tällä tasolla? Opettajan kanssa harjoittelu kun nostaa omaa tasoa aina vähintään sen yhden pykälän, joskus jopa kaksi. Iltaisin nukkumaan mennessä alkaa miettimään olisiko sitä kehittynyt mille tasolle, jos olisi aina saanut tälläistä opetusta ja valmennusta.

Ehkä kuitenkin yksi tämän viikon merkityksistä on juuri siinä, että se on niin harvinaista herkkua. Me emme ehdi tottua ja turtua opettajiin joiden kanssa harjoittelisimme päivittäin ja joista emme enää jaksaisi niin innostua. Kun opettaja tulee pidemmälle vierailulle seuraan kerran vuodessa, on se aina innostuksen ja kaiken mahdollisen tiedon ja taidon omaksumisen paikka. Uskon sen innostuksen välittyvän myös senseille, joka sen tuntiessaan jaksaa opastaa ja jakaa tietoaan ihmisille, jotka aidosti ovat kiinnostuneita.

Toivon vain, että kun tämä innostus on taas muutaman viikon päästä laantunut ja huomaatte oman harjottelunne intensiivisyyden kadonneen, muistaisitte miltä tuntui harjoitella kun opettaja oli vieressä katsomassa…ja löydätte ehkä sen fiiliksen uudestaan.  Sillä jos opettaja todella jäi mieleen, niin paras kiitos hänen opetuksestaan on muistaa se tunne ja energia jonka hän sinulle välitti ja harjotella jatkossakin aivan kuin hän olisi paikalla ja sitten kuten opettaja sanoi…kehittyminen on väistämätöntä.

Mainokset

Posted on 19.2.2013, in Yleinen and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

kendoinfo.net

Kendo information from Geoff

dillonlin.net

Porin kendoseuran tarinoita

kenshi247.net/blog

Just another WordPress.com site