Voittoja ja voittoja

Jaahas, jos katsotaan pöytäkirjaa niin Japani voitti jälleen kendon maailmanmestaruuden. Mutta jos katsotaan miten ja millä tavoin tuo voitto saavutettiin, oli voittaja ehkä sittenkin Korea. On todella sääli että kisojen ehdottomasti parhaat tuomarit eivät voi olla tuomaroimassa MM-finaalia. Nyt kun täytyy etsiä mahdollisesti neutraalit tuomarit, jota eivät edusta kumpaakan finaalin kansalaisuutta, on ilmassa paljon epävarmuutta tuomioista. Mutta tuomarityöskentely sikseen…miksi Japani yhtäkkiä lakkasi luottamasti omaan kendoonsa ja tekemiseensä finaalissa? Miksi vain juosta vastustajan perässä ja koettaa estää viisi minuuttia tätä lyömästä ipponia?

Japani omalla tekemisellään tarjoamalla tarjosi sankarin viitan Korean maajoukkueelle ja näistä tulikin tulisen yrittämisensä kautta yleisön suosikkeja. Konnan rooli taas jäi kuin MustaPekka tuomareiden ja passiivisten Japanilaisten osaksi. Toki japanlaisiltakin jäi finaalissa ainakin yksi upea men-lyönti antamatta, mutta valitettavasti vielä useampi lyönti korealaisilta.

Eurooppalaisten osalta kisat menivät hienosti. Unkari tuli loistavasti kolmanneksi ja Ranska ja Italia tekivät myös vaikutuksen omilla suorituksillaan. Italia jopa pakotti Usa:n ratkaisuotteluun ipponista kun varsinainen ottelu päättyi tasapeliin. Nämä kolme Euroopan maata olivat joukkueina omalla tasollaan tästä maaosasta. Suomen, Saksan ja vaikka Ison-Britannian joukkueet sisältävät kaikki hyviä yksilöitä mutta joukkueina ne eivät ole lähellä edellä mainittuja.

Suomen toivo kendossa on tulevissa junioreissa, joiden pitäisi jo päästä ottelemaan kansainvälisiä otteluja ja kokeilemaan tasoaan EM-kisoihin. Kun katsoon nousevia Eurooppalaisia kendomaita on niissä se yhteistä, että niissä on nuoria ottelijoita jotka jo ovat kokeneita kilpailijoita ja useat ovat jo viettäneet yliopistovuotta Japanissa harjoittemassa kendoa. Mistä nämä sitten Suomen kendoon löydetään on varmaankin se vaikein asia.

Seuraavat MM-kisat pidetään Japanissa Tokiossa. Suosittelen vakaasti kaikille seuramme harjoittelijoilla ja tukijoille, että joskus lähtisitte katsomaan kendon arvokisoja. Etenkin seuraavan kerran kun ne pidetään Euroopassa! Tunnelma on aivan mahtava, vastaavaa ei koe kendo-kisoissa missään. Samoin kendo-kaupat tarjoavat hienoja kisatarjouksia, joista itsekin löysin muutaman herkullisen shinain (ei, en aio syödä niitä) joilla pärjään tämän vuoden loppuun. Kertomista kisoista olisi vielä niin paljon, mutta Italian ilta on jo myöhä ja ajatus alkaa pätkimään. Jutellaan sitten lisää salilla kun nähdään 🙂 Se on Ciao Bella! Milanosta 😀

Mainokset

Posted on 27.5.2012, in Kendo and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

kendoinfo.net

Kendo information from Geoff

dillonlin.net

Porin kendoseuran tarinoita

kenshi247.net/blog

Just another WordPress.com site