MM-kisojen tunnelmia

Novarassa pidetyt MM-kisat ovat sitten päässeet vauhtiin ja enää yksi päivä jäljellä. Kaikkein tärkein eli miesten joukkuekisa on vielä sunnuntaina. Kisatulokset ovat nähtävissä jo ennenkuin nämä blogikirjoitukset nettiin ilmestyvät, joten niitä on turha tänne kerrata. Japani ja Korea ovat yhä yhtä isoa askelta edellä muita maita. Tosin enimmäkseen kolmannen polven japanilais-siirtolaisten perheistä olevista Usa:n, Kanadan ja Brasilian ottelijat, etenkin naisten puolella, ovat koko ajan lähenemässä.

Miesten yksilökisaa emme ehtineet täällä näkemään kun päivä meni matkustamisesta toipumiseen. Naisten yksilö- ja joukkuekisa todisti jälleen kerran että naisten puolella ottelijoiden taso on todella kirjava. MM-kisoissa on mukana monta nais-ottelijaa joilla ei ole voimia shinain heiluttamiseen ja joiden vartalon ja shinain kontrolli on suht matalalla tasolla. Mutta taistelutahtoa kyllä löytyy ja MM-kisojen hallissa on aina erilaista tunnelmaa kuin missään muissa kendo kisoissa. Monet perinteisetkään kendomaat eivät vieläkään saa kasaan naisten edustusjoukkuetta arvokisoihin. Toisaalta taas jotkin maat joilla ei ole pitkään aikaan ollut joukkuetta ovat nyt jälleen mukana. Yksi tälläinen oli Espanjan nais-joukkue joka voittikin Suomen selvin luvuin ja onkin nähtävissä valitettavasti, että kilpailun puute Suomen maajoukkuepaikoista ei kehitä ottelijoita riittävästi.

Nykyiset MM-kisat ovat paljon hienommat osallistua Eurooppalaisillekin kendokoille. Aikaisemmin kun kukin maa sai laittaa yksilökisaan vaikka kuusi osallistujaa, oli japanilaisia ja korealaisia ottelijoita vastassa paljon useammin. Nyt kun osallistuvia maita on paljon enemmän ja ottelijoiden määrä per maa on rajoitettu neljään, on pienempienkin maiden osallistujilla mahdollisuuksia päästä jatkoon ja jopa pari kierrosta eteenpäin.

Huomenna vielä kisapäivä katsottavana ja ottelut muuttuvat paljon fyysisemmiksi verrattuna tähän päivään. Miesten joukkuekisassa etenkin Pohjois-Amerikan joukkueet välillä ottelevat jenkkifutis tunnelmissa ja pienempää vastustajaa lentelee kentän laidan yli. Miesten joukkueen kannalta se tarkoittaa tänään hyvissä ajoissa nukkumaan menemistä ja aikaista aamiaista. Sitten kisahallille ja verryttelytreeni. Sen jälkeen avajaiset ja ottelun odottamista. Ottelun odottaminen onkin yksi kisapäivän raskaimmista osuuksista sillä siinä koko ajan polttaa yllättävän määrän energiaa, yrittäessään pitää itseään vireänä niin henkisesti kuin fyysisestikin. Suomen miehille huominen matsi Puolaa vastaa on päivän tärkein, sillä toinen poolin vastustaja Romania kyllä kaatuu selvin luvuin. Ja jos Puolan sporttinen joukkuekin kaatuisi, vastaan tulisi Japani…jokaisen toivevastustaja, sillä vaikka tuloksen arvaa on se silti paras mahdollinen kokemus MM-kisoista 🙂

Posted on 26.5.2012, in Kendo and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

kendoinfo.net

Kendo information from Geoff

dillonlin.net

Porin kendoseuran tarinoita

kenshi247.net/blog

Just another WordPress.com site