Kendoa Novarassa

Heippa hei kaikki siellä koti Suomessa! Tänään Novarassa on käyty naisten yksilö- ja joukkuekisat, molemmista ykkösiksi sijoittuivat japanilaiset. Yllättikö tämä sinänsä ketään? Lähes suorana tuloksia voi seurata Kendo Finlandin Facebook sivulta, mihin Nurmisen Pekka niitä päivittelee.

Sen enempää en kuitenkaan itse kisatuloksiin syvenny vaan kerron vähän itse kisapaikasta. Paikkana siis hieman pienempi kaupunki noin 45 minuutin matkan päässä Milanosta. Rautatieasemalta kisapaikalle kävelyyn meni alle puoli tuntia. Onneksi lajina kendo on niin äänekäs että harjoitteluhallin metelin kuuli kauempaakin ja tiesi tulevansa oikeaan paikkaan. Mutta kiitos ohjeistuksen puutteen, tai oman hölmöyden, päästäkseen kisahalliin meidän piti kiertää koko valtava hallialue. Liput oli etukäteen ostettu netistä, joten ne piti vain noutaa ja mennä nauttimaan kisojen tunnelmasta!

Kisahallin tunnelmaa

Suomen naisten joukkue vastaan USA

Kauppakatu

Koska MM-kisat kerää yhteen paikkaan hurjan määrän kendokoita, pitää paikalla olla myös kendokaupat. Kaupat olivat kisahallin ulkopuolella pienenä kauppakatuna ja kyllä sieltä jokainen varmasti shinain löytäisi. Kuulemma kauppoja oli tullut paikalle kuitenkin vähemmän kuin menneinä vuosina ja muun muassa Tozandolla ei ollut myynnissä kuin kisa-tenugeita ja bogu-pusseja ja näytillä uuden mallinen bogu. Tämä oli pienoinen pettymys, mutta kyllä itse valkkasin jo shinain ja yhden tenugin mitkä menen huomenna omakseni hakemaan. Ja mitä koko paikka olisikaan ilman Hello Kitty härpäkettä?

Paikan päällä pääsi myös ruokailemaan. Ruokala oli aivan harjoitteluhallin yhteydessä, joten tunnelma säilyi. Ruoka oli hieman epäilyttävän näköistä, mutta erityisesti pasta oli hyvää ulkonäöstään huolimatta. Ei kai kisaruoka ikänä mitään niin loistavaa voi olla. Hintaa ruualle tuli hieman yli 15€ mutta sitä riitti; tarjottimellani näytti olevan melkein yhtä paljon ruokaa kun aloitaessanikin ruokailun. Sitä tosiaan oli paljon! Ruokaillessa saattoi kendon kuuntelun lisäksi myös katsella kisan otteluita isolta screeniltä. Ja juuri sopivasti tulimme sinne kun Italia vs. Suomi ottelu alkoi. Pieni moite kuitenkin kuvaajille: kendo ei toimi lähikuvissa ja nopein kameranvaihdoin. Näytti enemmän kisakoosteelta kuin suoralta otteluvideolta. Kiitos siis siitä.

Huomenna on vielä miesten juokkuekilpailu. Odotan kyllä mielenkiinnolla sitä kuinka ne eroavat naisten kiltimmästä meiningistä. Palataan asiaan siis vielä huomenna 🙂

Mainokset

Posted on 26.5.2012, in Kendo and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

kendoinfo.net

Kendo information from Geoff

dillonlin.net

Porin kendoseuran tarinoita

kenshi247.net/blog

Just another WordPress.com site